skip to Main Content

Wat is cybercrime?

U doet natuurlijk alles om uw bedrijf en medewerkers te beschermen tegen alle vormen van cybercrime.  Cybercrime is een breed begrip van pinpasfraude tot fishing.  In dit blog gaan wij in op meest voorkomende manieren van cybercrime van bedrijven en wat u hieraan kunt doen.

Phishing

Phishing wordt vaak gebruikt door criminelen om wachtwoorden te achterhalen zodat zij toegang hebben tot de mails en systemen van mensen en bedrijven. De meeste mensen zijn hiervan bewust en klikken niet zomaar op een link een mail. De laatste jaren worden phishing mails echter steeds beter en moeilijker van echte mails te onderscheiden. Ben u bang slachtoffer te zijn van phishing? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw systeem beheerder.

ransomware

Ransomware is software die hackers gebruiken om uw syteem te gijzelen. Al uw systemen worden versleuteld door cybercriminelen en volgens hen is dan de enige manier om hiervan verlost te worden, het betalen van losgeld. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat uw medewerkers over goed beveiligde computers beschikken. Zorg voor een goede virusscanner, die herkent vaak de meest voorkomende vormen van ransomware.

Hacking

Hacken is de meest bekende vorm van cybercrime voor bedrijven. Hackers zijn altijd op zoek naar zwakke punten in uw beveiliging. Zodra zij deze hebben gevonden is het makkelijk om uw systemen binnen te dringen zonder dat u het weet. De cybercriminelen kunnen dan meekijken met uw medewerkers en zo gevoelige bedrijfsinformatie stelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de veiligheid van uw website te verbeteren zodat er geen zwakke punten in zitten.

Cybercrime kan altijd

Het is belangrijk om te beseffen dat geen enkel systeem 100% veilig is tegen cybercrime. Uw medewerkers zullen nooit zomaar op een link klikken maar een verkeerde inschatting is in een seconde gebeurd en de gevolgen kunnen gigantisch zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig een back up te maken van uw belangrijkste bestanden en systemen. Als criminele dan toegang krijgen kunt u gemakkelijk uw systemen afsluiten zonder een groot risico op een gigantisch data verlies.

Back To Top