skip to Main Content
Computerbeveiliging! Noodzakelijk Of Niet?

Computerbeveiliging! Noodzakelijk of niet?

Computerbeveiliging

Wat is computerbeveiliging nou? Is het echt nodig? Wat kan er gebeuren? Al deze vragen opgesomd is computerbeveiliging een activiteit van het inrichten van een computer om die te beschermen tegen bedreigingen zoals DDoS-aanvallen, virusaanvallen en spam. Het is een belangrijke maatregel binnen het aandachtsgebied informatiebeveiliging.

Soorten aanvallen

DDoS-aanvallen ook wel Distributed-denial-of-service-aanvallen genoemd zijn pogingen om een computernetwerk, een computer of een dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken voor de bedoelde klant. Je hebt verschillende computernetwerk aanvallen, zoals een ┬┤gewone┬┤ DoS-aanval. Het verschil tussen een DoS-aanval en een DDos-aanval is dat bij een DDoS-aanval meerdere computers tegelijk de aanval op hun doelwit uitvoeren en bij een Dos-aanval is dat niet het geval.

Bedreigingen

Door dit soort dingen kunnen mensen bedreigd worden, want als de slachtoffer niet doet wat diegene vraagt, kan diegene zijn verbinding tussen zijn dienst niet of moeilijk toegankelijk maken, waardoor de slachtoffer verhindert wordt en geen toegang tot haar/zijn netwerk heeft. Ook zijn er andere bedreigingen waarvoor je moet oppassen zoals computerkrakers, die vallen systemen aan met als doel deze in te zetten als spamverzenders, Phising is een techniek om een digitale identiteit over te nemen, Ward driving wordt gebruikt om draadloze netwerken te onderzoeken zo heb je meerdere dingen waarvoor je moet oppassen.

Tips

Hiervoor heb ik een paar tips! Wanneer jij een berichtje op je telefoon of een mail op je computer krijgt over een betaling die je niet heb voltooid en vervolgens geeft die bericht een link waarop je moet klikken om de betaling te voltooien, hier moet je nooit op klikken. Het beste wat je kan doen is het bedrijf zelf bellen en vragen of deze betaling klopt, waardoor je vervolgens weet of je te maken hebt met virussen of phising. Ook kun je bij mail verzenders blokkeren, waardoor je geen mailtjes ontvangt van de verzender die probeert je identiteit te overnemen of je netwerk voor een tijdje op stop zet

Noodzakelijk of niet?

Ten slotte is computerbeveiliging noodzakelijk of niet? Het antwoord hierop is voor iedereen verschillend, maar het is zeker noodzakelijk aangezien het internet jou geen garantie kan geven op een veilige manier van internetten.

 

 

Back To Top